Nämä tapaukset lisääntyvät apteekeissa

Oulussa perjantaina klo 19 jälkeen Kastellin apteekkiin saapunut mieshenkilö ilmoitti suusanallisesti, että kyseessä on ryöstö ja tämän jälkeen mies oli vaatinut apteekin henkilökuntaa luovuttamaan itselleen erilaisia lääkkeitä.

Apteekin henkilökunta suoritti ryöstöhälytyksen ja nopeasti paikalle saapunut poliisipartio tavoitti ryöstön yritykseen epäillyn 31-vuotiaan mieshenkilön apteekin asiakastiloista. Ryöstöön epäillyn henkilön hallusta löytyi kiinnioton yhteydessä vasara.  

Vastaavat tapaukset tulevat lisääntyvät. Sähköisten reseptien väärentäminen on toistaiseksi suhteellisen hankalaa, joten se luo turvattomuutta ja vaaratilanteita apteekeissa.

Lääkkeiden väärinkäyttäjät aiheuttavat erilaisia ongelmia ja vaaratilanteita apteekeissa. Apteekkimurtoja on ympäri Suomen ja väärinkäyttäjien käyttäytyminen apteekeissa saattaa olla hyvinkin aggressiivista. Viimeisin ilmiö on väärinkäyttäjät, jotka ovat pummanneet asiakkailta vahvoja kipulääkkeitä apteekin ulkopuolella, kertoo Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström.

Lääkkeet täytyy hankkia nyt jotenkin muuten, joten muutos saattaa johtaa lisääntyneisiin välikohtauksiin. Sähköisen reseptin myötä eläinlääkereseptejä on alettu väärentää.

Joissain paikoissa on apteekkeihin palkattu vartija luomaan turvallisuutta. Puheenjohtaja Kvarnström onkin huolissaan siitä, miten työyhteisöissä ympäri Suomea on ymmärretty valmistautua tähän muutokseen.

Kaikkialla ei ole vielä herätty tähän myötävaikutukseen ja toimintavalmius lisääntyneiden vaaratilanteiden varalle vaatii työstöä.

Kanta_FI_RGB

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa