Poliisi varoittaa esille nousseesta varkausrikollisuuden lajista

Oulussa poliisilaitos varoittaa päivittäistiedotteessa ikävästä, jälleen kerran esille nousseesta varkausrikollisuuden lajista eli laukkuvarkaista.

Höyhtyällä, Lintulammentiellä lauantaiaamuna seitsemän aikaan siepattiin naiselta käsilaukku kädestä. Tekijänä oli polkupyörällä liikkunut nuori mies. Tuntomerkkeinä olivat musta nahkatakki ja lisäksi tumma huppari.

Guess-laukku on kallis.

Raksilassa, Teuvo Pakkalankadulla samana iltana viiden aikaan anasti ulkomaalaisen näköinen, noin 20-vuotias mies käsilaukun sieppaamalla sen naisen olalta. Tummiin vaatteisiin pukeutunut tekijä pakeni juosten paikalta.

Tuirassa, Kangastiellä sunnuntaina puoli kolmen aikaan siepattiin laukku asianomistajan polkupyörän ohjaustangosta. Tummahiuksiseksi, ulkomaalaisen näköiseksi ja pienikokoiseksi luonnehdittu tekijä pakeni tässä tapauksessa paikalta polkupyörällä ajaen.

Kaikissa tapauksissa sieppaukset on toteutettu väkivaltaa käyttämättä. Rikoksen tekijän saama hyöty on ollut pienehkö, mutta asianomistajien kokema järkytys ja heille teosta aiheutuva vaiva ovat kuitenkin merkittäviä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot mainituista anastuksista ja ennenkaikkea tekijästä vihjepuhelimeen 02954 16194.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa