Tulosta kesän ensiapuohjeet mukaasi

Punaisen Ristin kesän ensiapuohjeet kannattaa tulostaa esimerkiksi kesäasunnolle tai veneeseen. Kesällä tehdään monia asioita pitkän tauon jälkeen, kuten remontoidaan, veneillään, grillataan ja retkeillään. Taidot saattavat kuitenkin olla ruosteessa.

Iso osa onnettomuuksista sattuu silloin, kun henkilö tekee montaa asiaa yhtä aikaa ja uskoo hallitsevansa kaikki tehtävät hyvin. Onnettomuuksilta voidaan välttyä, kun toimitaan rauhallisesti ja keskitytään yhteen asiaan kerrallaan, Punaisen Ristin ensiavun koulutussuunnittelija Mari Kaihovaara neuvoo.

Kesän tyypillisiä tapaturmia ovat ongenkoukun juuttuminen ihoon, palovammat, hyönteisen ja käärmeen purema. Haaverin sattuessa oikeaoppinen ja nopeasti annettu ensiapu voi estää vaivan pahenemisen ja mahdollistaa loman onnistuneen jatkumisen.

Ensiapulaukun sisältö on hyvä tarkastaa tasaisin väliajoin. Punaisen Ristin kesän ensiapuohjeista löytyy lista tarvikkeista, joita jokaisen kannattaisi varata kesällä loma-asunnolle, veneeseen, telttaretkelle tai festareille.

Kun hankitaan ensiaputarvikkeita, tulee samalla mietittyä mahdollisia vahinkoja. Kun riskit ovat tiedossa, osataan vahingoilta paremmin välttyä.

Ensiapu ohjeet löytyvät täältä.+

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa