5-vuotias poika sai potkut päiväkodista

Helsingissä Ankkalammen Katajanokan-päiväkodista irtisanottiin viisivuotias poika helmikuussa, uutisoi Helsingin Sanomat. Irtisanominen on kolmas Ankkalammen päiväkodeissa.

Minna Toreniuksen pojan irtisanomisesta alettiin keskustella tammikuussa, kun päiväkodin mukaan pojan käyttäytyminen oli ongelmallinen, henkilökunta väsyi ja poika tarvitsi erityistä tukea. Pojan hoito olisi voinut jatkua, jos perhe olisi suostunut lyhennettyyn hoitoaikaan.

Torenius vei miehensä kanssa pojan psykologin arvioitavaksi. Psykologille ei kuitenkaan annettu aikaa arvioida poikaa ryhmätoiminnassa.

Tuntui pahalta, kun lapsi sanoi, ettei hänellä ole päiväkodissa yhtään aikuista ystävää. Ajattelen, että irtisanominen ja irtisanomisuhka ovat asioita, jotka kuuluvat vain aikuisten maailmaan, pojan isä kertoo.

Vanhemmat saivat päivittäin palautetta pojasta päiväkodin henkilöstöltä. Kolmen kuukauden irtisanomisaikana ei tullut yhtään negatiivista palautetta. Vanhemmat kokevatkin, että päiväkodin ainoa päämääränä oli pojan irtisanominen.

Poika on nykyään kunnallisessa päivähoidossa ja erityisen tuen tarve on harkinnassa.

ankka

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa