Huumeita myyty härskisti lapsille – 20 käännytetään Suomesta

Helsingin poliisi havaitsi alkuvuonna, että julkisilla paikoilla tapahtuva huumausaineiden myynti on yleistynyt merkittävästi. Havaintojen ja kansalaispalautteen perusteella huumausaineiden myynti on ollut avointa ja jopa aggressiivista.

Huumausainekauppiaiden toiminta on ollut erittäin härskiä ja pahimmillaan huumausaineita on tuputettu selvästi alaikäisille kansalaisille. Poliisi on puuttunut kevään ja alkukesän aikana rivakasti huumausaineiden katukauppaan.

Poliisi on kohdentanut toimintaansa tietoperusteisesti tiettyihin Helsingin keskustan ja kantakaupungin alueella sijaitseviin paikkoihin, kertoo Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisario Juha Laaksonen.

Huumausainerikoksista on otettu kiinni noin 80 henkilöä, joista 33 on ollut pidätettynä ja 5 vangittuna. Huumausaineita on takavarikoitu yhteensä noin 3 kiloa. Takavarikoidun huumausaineen arvo katukaupassa olisi ollut noin 60 000 euroa. Huumausainekauppiailta on takavarikoitu noin 15 000 euroa huumausainekauppaan kytkeytyviä käteisvaroja.

Suurin osa kauppiaista on ollut ulkomaalaisia, lähinnä Afrikan maista kotoisin olevia henkilöitä. Tavallisesti henkilölle on myönnetty jonkun Euroopan maan oleskelulupa, mikä on helpottanut liikkumista Euroopan alueella. Yli 20 henkilön osalta on käynnistetty Ulkomaalaislain perusteinen käännyttämis- ja maahantulokieltoprosessi.

Poliisi korostaa, että Helsinki on edelleen turvallinen paikka. Poliisi haluaa kiittää kansalaisia lukuisista huumausaineen katukauppaan kytkeytyvistä vihjetiedoista.

Mdma

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa