Ja taas tyhmää netinkäyttäjää kusetettiin

Hämeen poliisi tutkii tapauksia, joissa internetissä, sähköpostissa tai Facebookissa olleessa mainoksessa on tarjottu esimerkiksi Niken lenkkitossuja 2 euron toimitusmaksun hinnalla. Tervetuliaislahjan saadakseen on pitänyt vastata kyselyyn.

Ennen vastaamista on hyväksyttävä pienellä painetut ehdot, joiden mukaan asiakas sitoutuu 2 euron lahjan tilaamalla 40–80 euroa kuukaudessa maksavaan jäsenyyteen. Tapauksia on tullut poliisin tietoon yli 70.

Asiakkaat eivät ole saaneet luvattuja tuotteita, mutta luottokortilta on mennyt ensin 2 euron ja myöhemmin 40–80 euron veloituksia. Tilaaminen on johtanut jopa 80 euron kuukausittaiseen veloitukseen luottokortilta, poliisista kerrotaan.

Jäsenyyden irtisanominen ei ole onnistunut. Asiakkaat ovat saaneet kuukausiveloitukset loppumaan vain kuolettamalla luottokorttinsa. Maksujen saajana on ollut jobform.com-, jobform.fi-, freshdesk.com- ja akusamas.com-nimisiä yrityksiä. Rahaliikenne on ohjautunut tanskalaiselle tilille.

Poliisi kehottaa varovaisuuteen verkossa liikkuvien tarjousten hyväksymisessä. Tilausehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen luottokorttitietojen syöttämistä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa