Kukkahattusetä-poliisi avautuu vanhemmille: “Odotettavissa lisää murheita”

Perjantaina Itä-Uudenmaan poliisin ylikonstaapeli Olavi Palmumäki julkaisi kolumnin, jossa mietittiin nuorten ja vanhempien suhdetta. Aihe sivusi myös koulujen päättäjäisviikonloppua.

Viikonloppu työllisti poliisia odotetusti eri puolilla Suomea. Pohjois-Karjalan poliisin Sami tunnustaa Facebookissa olevansa Kukkahattusetä. Hän muistuttaa, että alle 15-vuotiaiden ei pitäisi olla päihteitten kanssa missään tekemisissä.

Kokonaisuutena humalajuominen näyttää vähentyneen ja Joensuussa ei poliisin haaviin sattunut juuri lainkaan humalaisia alle 15-vuotiaita. Valitettavasti kaikilla kehitys ei ole kulkenut yhtä positiiviseen suuntaan eli työtä ja valvottavaa riittää edelleen.

Ilman poliisin näkyvää läsnäoloa (useampi partio lähes koko illan ja yön ajan) ja tapahtumien kulkuun puuttumisia, moni nokka olisi todennäköisesti auennut ja huuhteluun tai tilapäisesti kadoksiin olisi päätynyt useampi nuori. Eli ihan pelkästään lasten ja nuorten oman harkinnan varaan hommaa ja tässä tapauksessa esimerkiksi Laulurinnettä ei voi jättää. Ja nyt en tarkoita pelkästään poliisia, joka ei joka paikkaan ehdi ja löydä, vaan myös ja ensisijaisesti vanhempia ja huoltajia.

Lounais-Suomen poliisin mukaan kostean kevätjuhlan lieveilmiöt näkyivät kaupunkikuvassa, ja kaikkea poliisin näkyväkään partiointi ei pystynyt estämään.

Vanhempien on ehkä kesän kynnyksellä hyvä muistaa kiinnostua siitä missä heidän jälkikasvunsa kesäänsä viettää, ja minkälaisen esimerkin he itse lapsilleen antavat. Jos päihtyneet vahemmat noutavat oksentelevaa lastaan jo toukokuussa selviämisasemalta, lienee kesän mittaan odotettavissa lisää murheita, mahdollisesti myös poliisin ja sosiaalitoimen päivystyspalveluita.

kalja

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa