Nämä lääkkeet ovat oikeasti vettä

Alkuviikosta suomalaisella verkkosivustolla markkinoitiin narkolepsiaa sairastaville informaatiotippoja, joiden kerrottiin puhdistavan Pandemrix-rokotteen haittoja. Hieman aiemmin käärmeen puremaan markkinoitiin lääkkeeksi homeopaattista vettä.

Front image_drinking-water

Savon Sanomien mukaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on joutunut puuttumaan tapauksiin. Fimean yliproviisori Kristiina Pellaksen mukaan näin räikeitä tapauksia ei ole ollut aikaisemmin Suomessa.

Homeopaattiset tuotteet ovat todella voimakkaasti laimennettuja vesiuutteita, jotka eivät tarkasti analysoituna näytä muuta kuin vedeltä. Se on räikeä virhe, että vettä markkinoidaan tällaiseen käyttötarkoitukseen, Pellas sanoo.

Tänä vuonna Fimea on käsitellyt 34 lääkemarkkinoinnin valvonnan tapausta. Aiemmin tapauksia on ollut 30–40 vuodessa. Nousuun on syynä se, että valvonnan piiriin on otettu enemmän eläimille suunnattujen tuotteiden markkinointia.

On huomattu, siellä esitetään lääkkeellisiä väittämiä tuotteille, jotka eivät ole lääkkeitä, Pellas valottaa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa