Poliisi toppuuttelee vauvasurmiin liittyviä huhuja

Oulun lapsikuolemista epäilty nainen on kertonut kuulusteluissa salanneensa raskaudet muilta ihmisiltä. Hän ei ole täysin onnistunut, sillä ainakin osan raskauksista ovat huomanneet muutkin.

Näille henkilöille nainen on kertonut saaneensa keskenmenon tai sitten on kiistänyt raskautensa ja sanonut vatsan kasvamisen ja lihomisen johtuneen muista syistä, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

Vuoden 2010 lopulla päättynyt raskaus on ollut aviomiehen tiedossa. Raskaus on päättynyt miehen kotoa poissaollessa. Miehelle nainen on kertonut raskauden päättyneen keskenmenoon ja käyneensä sairaalassa sen takia.

Poliisi korostaa, että ei ole olemassa mitään viitteitä siitä, että terveydenhoitoalalla toimiva sisko olisi millään lailla ollut osallisena näihin tekoihin tai mitenkään avustanut sisartaan synnytysten yhteydessä.

Poliisi toivoo, että tältä osin asialla spekulointi lopetettaisiin aiheuttamatta epäillyn siskolle tai muille lähiomaisille enempää hankaluuksia ja mielipahaa.

Nainen on kertonut lisää yksityiskohtia tapahtumista ja hän on kertonut osan isien nimistä. Tältä osin kaikki naisen kertoma on vielä tarkistamatta ja isät on vielä tavoittamatta. Isyyden tarkistaminen tulee tapahtumaan DNA-testeillä, kun lasten isät on tavoitettu.

Poliisi jatkaa kuulusteluja ainakin tämän viikon ajan. Lisäksi tämän päivän aikana on tutkittu ruumiskoirilla naisen viimeistä Kirkkokadun osoitetta sekä edellistä Peltokadun osoitetta.

Poliisi toivoo edelleen erityisesti naisen raskauksista tietäviä tai muuten asiasta omakohtaista tietoa omaavia henkilöitä ottamaan yhteyttä asian vihjenumeroon 0414729451. Numeroon yritetään vastata reaaliaikaisesti klo 8-16 välillä, mutta aina se ei onnistu. Poliisi toivoo, että tällöin numeroon soitettaisiin myöhemmin uudestaan tai sitten numeroon voi laittaa tekstiviestin, jolloin poliisi ottaa soittajaan yhteyttä.

poliisi_etu1006MN_820_uu

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa