Poliisi varoittaa: Älä usko tätä tekstiviestiä

Lindorff – ja Svea Perintä -yhtiöiden nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joilla pyydetään rekisteröitymään verkkosivulla olevaan perintäpalveluun pankkitunnuksilla, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

Sinulla on avoin lasku järjestelmässämme 03.04.2014 lähtien. Lain mukaan maksuhäiriömerkintä voidaan merkitä teille 17.06.2014. Lasku muodostuu muistutuslaskusta 5.00e + viivästyskulut 3.18e eli yht. 8.18 euroa on yhä maksamatta. Voit tarkastella tietojasi ja laskuja perinnän onlinepalvelusta www.sveaper.info Terveisin, svea perinta.

Huijaussivusto näyttää ulkoisesti luotettavalta, mutta ylläpitäjät ottavat pankkitunnuksen luovuttajan nimissä pikaluottoja tuhansilla euroilla tai uhrin tilillä olevia varoja yritetään siirtää ulkomaille.

Sivulla neuvotaan syöttämään pankkitunnukset Nordean, Osuuspankin tai Aktia/Säästöpankkien tunnistautumispalveluita jäljitteleviin kohtiin. Uhri antaa tunnukset rikoksesta epäiltyjen henkilöiden käyttöön. Tämän jälkeen pankkitunnuksia yritetään kalastella lisää tekstiviestein tai sähköpostein.

Vastaavia huijausviestejä on pitkin kevättä lähetetty aikaisemmin sähköpostilla muun muassa Tullin ja Itellan/Postin nimissä, sekä sähköpostilla ja tekstiviesteillä Perintäpalvelut-nimisen tekaistun yhtiön nimissä.

Näiden kalasteluviestien avulla on saatu pikaluottoja yli 300.000 euroa useista pikaluottoyhtiöistä. Lisäksi suoraan pankkitileiltä on onnistuttu siirtämään ulkomaille yhteensä yli 30.000 euroa.

Poliisi arvioi, että vastaavanlaisia perintätekstiviestejä saatetaan jatkossa lähettää myös muiden suomessa toimivien perintäyhtiöiden nimissä. Viestien lähettäjäksi epäillään samaa henkilöä kuin Tullin ja Itellan/Postin kohdalla. Henkilö on vangittu poissaolevana.

sms-messages

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa