Poliisi varoittaa: Vessatemppu tyhjentää tilejä

Sisä-Suomen poliisilaitos varoittaa pankkikortin tunnuslukuja kalastelevista huijareista. Poliisille on tullut ympäri Keski-Suomea tutkittavaksi useampia tapauksia, joissa pankkikortteja on saatu haltuun huijaamalla tai muulla vastaavalla tavalla.

Joissakin tapauksissa kaksi henkilöä on päässyt asuntoihin esimerkiksi pyytämällä päästä käymään WC:ssä. Tekijät ovat saaneet vietyä pankkikortin kiinnittämällä huijatun huomion muualle käynnin aikana.

Tekijöiden poistuttua asukkaalle on soitettu ja esiinnytty joko poliisina tai pankkivirkailijana. Puhelimessa on tiedusteltu pankkikortin tunnuslukua ja pankkikortilla on saatu myöhemmin nostettua rahaa.

Poliisi tai pankkivirkailijat eivät tiedustele kenenkään pankkikortin tunnuslukuja puhelimitse ja tietoja ei pidä antaa puhelimessa kenellekään. Pankkikortti kannattaa kuolettaa heti kun huomaa sen kadonneen.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa tekijöistä. Poliisi tutkii tapauksia ja pyytää ilmoittamaan havainnoista joko sähköpostilla osoitteeseen rikosvihjeet.keski-suomi.sisa-suomi@poliisi.fi tai poliisin vihjepuhelimeen 0800 181 880. Akuuteissa tilanteissa kannattaa soittaa suoraan hätänumeroon 112.

iso37092

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa