Rekkakuski ahdisteli lapsiperheen autoa

Kamerat autoissa yleistyvät hurjaa vauhtia. Pari viikkoa sitten Facebookissa julkaistiin rekkakuskin kuvaama video, jossa Skoda teki vaarallisen ohituksen ja yritti aiheuttaa tahallaan peräänajon.

Nyt on julkaistu juhannusliikenteessä yksityisautoilijan kuvaama video, jossa rekkakuski on unohtanut turvavälin ja ajaa aivan lapsiperheen auton takapuskurissa mahdollisesti ohituspaikkaa odottaen.

Kuljetusliike Peltokorpi Oy:n Volvo täysperävaunuyhdistelmä, ILB-661 roikkui monen kymmenen kilometrin matkan ajan takapuskurissa. Tilanne sattui klo 14-15 välillä Konginkangas – Tikkakoski.

Mitä olisi tapahtunut, mikäli jotain yllättävää olisi eteen tullut? Tuollainen 30-40 tonnia painava yhdistelmä olisi jyrännyt perheemme auton yli, ennen kuin Peltokorpi Oy:n kuski olisi sitä edes itse tajunnut. En voi käsittää näitä ”ammattikuljettajia” – Ei järkeä päässä pätkääkää, Jouni Salmi miettii.

Julkaisu käyttäjältä Jouni Salmi.

rekkaa

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin Rekkakuski ahdisteli lapsiperheen autoa

 1. Matemaatikko sanoo:

  Muuten ihan hyvä mut esim aikavälillä 0:31 – 0:51 tuon kuvaajan auton keskinopeus on n. 69 km/h alueella jolla vallitseva nopeusrajoitus on 80km/h. Ai mistäkö tiedän? Tikkakosken ja nelostien risteyksen nopeusrajoituksen voi tarkistaa ihan google maps:in street viewillä ja nopeuden pystyy laskemaan karkeasti noiden ohitettujen valaisinpylväiden mukaan, joiden välimatka on 50 metriä (ellette usko niin tarkistakaa itse). 350 metrin matkaan kuluu aikaa n. 18,3 sekunttia jolloin auto etenee n. 19,13m/s = 68,9 km/h

  Lisäksi peloista huolimatta aika riittää kyllä nukkuvan perheen kuvaamiseen sekä muuhunkin kameran heilutteluun. Videossa ei myöskään näy muuta jonoa kuin kyseisen auton takaa löytyvä joten on lienee syytä miettiä että kuka kiusaa ja ketä. Jos 80 alueella ajaa alle 70km/h vetäen monen auton letkaa takanaan niin kannattaisi varmaan katsoa johonkin sellaiseen peiliin josta näkyy ihan oma naama.

  • Tutki taustat sanoo:

   Tuo kun vain ajoi juhannusruuhkassa, eikä päässyt itse kovempaa. Siinä ajoi useita autoja edellä, joten ei ihme, että nopeus ei ole 80:iä. Ei se rekka niitä kaikkia olisi pystynyt edes ohittaa, joten olisi voinut pitää isompaa väliä.

   • Matemaatikko sanoo:

    Ja tuossa alkusekunneilla se nopeus oli 78, en tiedä mitä sinä tiedät rekalla ajamisesta mutta välillä sen välimatkan pitäminen voi olla vaikeaa.

    Tutkin kyllä taustani kiitos vain. Voisitko sinä sen lisäksi myös katasoa koko videon ja lukea ensin kommenttini kokonaan läpi. Ainoa näkyvä ruuhka löytyy peilistä eikä missään vaiheessa kuvata näkymää eteenpäin. Minäkin voin kyllä kirjoittaa nähneeni neljä päisen vasikan mutta ellei sitä näy tekstiin liitetyllä videolla niin eihän sitä kukaan usko. Sen lisäksi jos tekstissä valehdellaan jo nopeuskin niin miksi pitäisi uskoa johonkin ruuhkajuttuun?

    Siinä olet toki oikeassa että väli olisi syytä pitää pidempänä, mutta mikäli joku 10 kilometrin ajan estää sinua ohittamasta omalla epätasaisella ajollaan ja kiusanteollaan niin se voi ruveta kyllä ihan oikeasti ketuttaman.

    • Tutki tausta sanoo:

     Eipä ole mitään pointtia omalle fb sivulle pistää koko videota, jos ei edessä olisi ruuhkaa. Jos on itse pitänyt hyvän turvavälin, niin nopeus on hyvin voinut heittää videolla selvästikin.

     ”Välillä välimatkan pitäminen voi olla vaikeaa”..tuossa tultiin niin puskurissa ja niin pitkään, että tuo on kuljettajan omaa tyhmyyttä.

     Vaikka ajaisikin 70-80km/h 80km/h alueella, ei sen ole ensinnäkään mikään pakko päästää ohi. Saati oikeuta ajamaan 2m päässä puskurista takana. Lisäksi todella monessa autossa noissa nopeuksissa mittari voi valehdella jopa sen 10km/h, eli ajat noin 80:iä (hieman vajaa), jolloin todellinen nopeus on jo siellä vajaa 70km/h. Ja näitä tuolla liikenteessä on paljon.

     Ei ole oikeastaan mitään väliä mikä se tilanne tuossa on. Kuvannut ajaa täysin sallittua nopeutta, ei ole lain mukaan väistettävä esim pysäkille (ehkä joo fiksua olisi).
     Niin kyllä se ainut fakta koko videolla on, että takanatulevan kuski on täysidiootti ja vaarantaa koko edelläolevan autokunnan hengen, vaikka se ärsyttäisikin.

 2. Matemaatikko sanoo:

  Tieliikennelain kakkosluku 19 jae kertoo seuraavaa: ”Hitaasti kulkevan ajoneuvon kuljettajan on kapealla tai mutkikkaalla ajoradalla tai vastaan tulevan liikenteen ollessa vilkasta ohituksen helpottamiseksi vähennettävä nopeutta ja mahdollisuuksien mukaan annettava tietä. Hän saa tällöin tilapäisesti kuljettaa ajoneuvoa pientareella, jos se voi tapahtua vaaratta ja haitatta.”

  Tiedän, myös turvavälille löytyy oma määritelmänsä, mutta niin löytyy myös kännykän käytölle ja yleiselle härväämiselle sekä kiusanteolle jota niinikään tuolla teillä tapahtuu aivan tarpeeksi. Tämän laitoin selvennyksenä sinulle siksi koska nähtävästi luulit että edessäolevana saat tehdä aivan mitä haluat muista piittaamatta. Oman auton mittarivirhe ei myöskään ole mikään selitys vaan juuri siksi ne nopeammat vain kannattaisi päästää edelle ja lopettaa se kyläpoliisina toimiminen ja soittaa vaikka oikeille jos niin pahasti jää mieltä kalvamaan.

  Ymmärrän toisaalta jos olet itse kuvaaja tai sinulla on jotain ongelmia joko ko. kuljettajan, firman tai koko ammattikunnan (yleistäminenhän on nykyisin muotia) kanssa, mutta todellinen idiootti löytyy kuvaajasta itsestään (takana tuleva ”ruuhka”, kameran kanssa leikkiminen, ajonopeuden vaihtelut (vaikkei mittaria ole nähtävästi tarkoituksella kuvattukaan) sekä tekstistä löytyvät selkeät joko tahalliset tai tahattomat asiavirheet) jonka tarkoituksena on vain purkaa pahaa pahaa mieltään/turhautumistaan muihin ihmisiin.

  Minulla ei ole tarvetta puolustella sen enemmin ketään. En tunne kyseistä kuljettajaa enkä ole koskaan kuullut yhtiöstäkään ja näen itsekkin lähes päivittäin idioottimaisesti käyttäytyviä teiden ritareita. Ei vain ole koskaan tullut mieleen tehdä kenestäkään sellaista useita lakeja rikkovan itse kuvatun videon ja keksittyjen ”faktojen” kanssa.

  • Tutki taustat sanoo:

   ””Hitaasti kulkevan ajoneuvon kuljettajan on kapealla tai mutkikkaalla ajoradalla tai vastaan tulevan liikenteen ollessa vilkasta ohituksen helpottamiseksi vähennettävä nopeutta ja mahdollisuuksien mukaan annettava tietä. ”

   Tuolla pykälällä tarkoitetaan hitaasti kulkevia ajoneuvoja, traktorit, työkoneet jne. 10km/h alle nopeusrajoituksen ei ole sellainen kulkuneuvo.

   Ja olenko jossain välissä sanonut, että tuo kuvaaminen olisi hyväksyttävää? Huomattavasti suurempi kusipää ja vaarantaja tässä on siltin rekkakuski mutta sitä vain puolustellaan kaikkialla.

Vastaa