Siirry sisältöön

Kaupustelijat veivät vanhuksilta rahaa

Outokummun keskustassa heinäkuun puolessa välissä mies ja nainen olivat käyneet myymässä servettitelinettä iltamyöhällä yksinään asuvalle yli 80 vuotiaalle naiselle. Henkilöt olivat päässeet asuntoon takaovesta.

Toinen kaupustelija jututti asukasta ja sillä aikaan toinen penkoi eri huoneessa käsilaukkua. Kaupustelijoiden poistuttua nainen huomasi käsilaukustaan kadonneeksi vajaat 400 euroa ja lipaston päältä pienen korurasian.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan 29.7.2014 aamuyöllä tapahtui saman tyyppinen teko. Kaksi miestä ja kaksi naista soittivat yksin asuvan iäkkään miehen asunnon ovikelloa ja pyysivät päästä vessaan. Sisälle päästyään vieraista osa meni vessaan ja muut kaupittelivat asukkaalle sukkia ja pussilakanoita.

Vieraiden poistuttua asukas havaitsi kaapissa olleesta kukkarosta anastetuksi reilut 100 euroa.

Asukkaiden riski joutua tämäntyyppisten tekojen kohteeksi on huomattavasti pienempi, kun ei päästä tuntemattomia henkilöitä asuntoonsa ja pitämällä ulko-ovet lukossa.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista numeroon 029 541 5320 klo 8-16:15 aikana.

raha

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.