Siirry sisältöön

Nettipoliisi Facebookissa: Nämä lauseet saavat poliisin hulluksi

Tunnetuin nettipoliisi Marko ”Fobba” Forss listaa Facebook-sivullaan tyhmiä lauseita, jotka vaativat poliisilta pitkää pinnaa.

”Eikö sulla ole muuta tekemistä kuin kytätä täällä pusikossa?”

  • Yleensä kaasujalka on painanut liikaa ja sakko harmittaa. Lausetta voidaan maustaa erilaisilla kirosanoilla, jotka voivat johtaa päiväsakkojen määrän nousuun

”Ottaisit kiinni oikeita rikollisia/tekisit oikeita töitä”

  • Monesti sama harmitus kuin edellisessä kohdassa, mutta voi koskea myös muita lievemmistä rikoksista kiinni jääneitä. Tosin itselleni on edelleen epäselvää, mitkä ovat niitä oikeita töitä. Löytyykö niitä yleensä poliisin toimenkuvarepertuaarista?

”Mä tiedän mun oikeuteni”

  • Lausahdus kuullaan monesti aamuyön tunteina ja lausujana voi olla esimerkiksi joku vuoden oikeustieteitä lukenut päihtynyt henkilö. Lausahdus voi olla yleinen myös mielenosoitukseen osallistuneen ”nettiohjeita” lukeneen henkilön toimesta

”Kumpi teistä osaa kirjoittaa ja kumpi lukea?”

  • Jokainen vähänkään pidempään töissä ollut poliisi on kuullut tämän jo sata kertaa, eikä se jaksa enää oikein naurattaa. Etenkin jos "vitsin" kertoo siten, että luulee oikeasti olevansa hauska

 

”Mä järjestän sulle potkut”

  • Kyseinen toteamus yhdistyy monesti asiakkaan kyyryiseen asentoon, jossa humalan sihertämin silmin yritetään tuijottaa konstaapelin nimilapusta nimeä. Vaihtoehtoisesti asiakas voi kuvata konstaapelia kamerakännykällä samalla vouhottaen, että nyt hänellä on naamakuva tallessa. Voi myös olla, että henkilö on tuntevinaan jonkun tärkeän ihmisen. Itselleni on esimerkiksi tullut vastaan tapaus, joka kertoi tuntevansa presidentti Tarja Halosen ja hommaavansa minulle potkut hänen avulla

Fopan aloittaessa nettipoliisin työt, moni oletti että hän asettaisi itsensä uhkailulle maalitauluksi. Hän kuitenkin toteaa, että kenttätyössä näitä uhkailuja tuli huomattavasti enemmän ja netissä ne ovat jääneet muutamaan yksittäistapaukseen.

Julkaisu käyttäjältä Marko Fobba Forss.

poliisi_etu1006MN_820_uu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a