Pori Jazz noudattaa lakia kirjaimellisesti – ”Ei pillimehuja tai äidinmaitokorvikkeita”

Suomenmaa on täynnä toinen toistaan järjettömämpiä lakeja. Yksi niistä on anniskelulaki, joka kieltää muun muassa pillimehun tai äidinmaitokorvikkeen viemisen konserttiin.

Yle uutisoi, että Pori Jazz -festivaali noudattaa lakia kirjaimellisesti, jolloin reppujen sisältö tarkastetaan tiukemmin. Omia alkoholijuomia ei alueelle saa viedä ja salakuljetusriskin vuoksi kaikki nesteet ovat kiellettyjä.

Asia on nostanut kyselytulvan uudenlaisten järjestelyjen takia ja toimitusjohtaja Juha Miikkulaisenkin puhelin soi jatkuvasti.

Kaikenlaisten nesteiden tuominen konserttialueelle on kielletty. Konserttiin voi tuoda mukanaan tyhjiä muovipulloja, jotka voi täyttää alueen ilmaisissa vesipisteissä. Nesteiden kieltämisen takana on PoriJazzin velvollisuus valvoa, ettei konserttiin tuoda omia alkoholijuomia. Järjestely on tältä osin samanlainen kuin muillakin festivaaleilla.

TuutijaOnni

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Pori Jazz noudattaa lakia kirjaimellisesti – ”Ei pillimehuja tai äidinmaitokorvikkeita”

  1. antti v kantola sanoo:

    KYLLÄ PoriJazziin sai pillimehut ja äidinmaitovastikkeet viedä, vaan ei erityisalueille. Kielto koski vain anniskeluoikeuden saanutta aluetta, lakisääteisesti. Ja sinnehän ei vettäkään saanut viedä. Olin eräissä töissä porteilla ja näkö sekä kuulo toimivat. ”Kaikenlaisten nesteiden tuominen konserttialueelle on kielletty.” Anniskelualue oli toki iso konserttialue sekin, mutta konserttialuetta oli myös lavojen edustalla ja sivustoilla – sellaista, jonne sai viedä ruoan lisäksi juomia paitsi omia alkoholijuomia.

Vastaa