Rasistiksi haukkuminen toi tuomion kunnianloukkauksesta

Helsingissä Mannerheimintiellä elokuussa 2012 34-vuotias ulkomaalaistaustainen mies oli parkkeerannut moottoripyöränsä jalkakäytävälle. Oman kertomansa mukaan hän oli purkamassa painavaa reppua, uutisoi MTV3.

Paikalle saapui kaksi miespuolista, virkapukuista pysäköinnintarkastajaa. Mies ”Et kirjoita sitä” huomattuaan toisen kirjoittavan pysäköintivirhemaksua. Mies töni tarkastajaa ja yritti lyödä lomakevihkoa kädestä.

Toinen tarkastajista ryhtyi ottamaan valokuvia, jolloin paikalle tullut 63-vuotias ulkomaalaistaustainen mies kielsi kuvaamasta. Vanhempi mies nimitteli pysäköinnintarkastajia rasisteiksi ja fasisteiksi.

Käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla 34-vuotiaan virkamiehen vastustamisesta 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan teki 480 euroa. 63-vuotias tuomittiin rasistiksi ja fasistiksi haukkumisen takia kunnianloukkauksesta 15 päiväsakkoon eli maksamaan 90 euroa.

Laki+oikeus+nuija

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa