Siirry sisältöön

Saksan yleisurheilupiireissä kuohuu – Vammaisurheilija nappasi paikan EM-kisoissa

Saksan yleisurheilupiireissä kuohuu, sillä paikan elokuussa järjestettävissä Zürichin EM-kisoissa lunasti itselleen vammaisurheilija.

Lauantaina Saksan mestaruuskisoissa pituushypyn tuloksella 824 pituushypyn voitti Markus Rehm. 25-vuotiaan Rehmin oikea jalka on amputoitu ja hänellä on proteesi, joka on lähes 30 senttiä pidempi kuin hänen toinen jalkansa.

Barcelonassa 2010 EM-kisoissa mestaruuden voittanut Christian Reif tuli toiseksi tuloksella 820. Hän syytti Rehmiä huijaamisesta. Hallitseva Euroopan mestari Sebastian Bayer oli viides ja hän kritisoi kisan jälkeen proteesijalasta.

Maan yleisurheiluliiton valmentajapäällikkö Idriss Gonschinskan mukaan ehdottoman vastauksen voivat antaa vain monitahoiset tutkimukset. Rehmin EM-matkasta lopullisen päätöksen tekee myöhemmin Euroopan yleisurheiluliitto EAA.

rehm_20100609_mika_1000px

Yleisurheilupiireissä on kuohunnut aiemminkin proteesijaloista, sillä eteläafrikkalainen pikajuoksija Oscar Pistorius taisteli taannoi oikeudesta osallistua arvokisoihin proteeseilla. Etelä-Koreassa Daegun MM-kisoissa Pistorius juoksi hopeaa Etelä-Afrikan kisajoukkueesssa 4 × 400 metrin viestissä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.