Tämä matkapuhelinhärpäke tuo poliisin ovellesi

Viestintävirasto muistuttaa, että matkapuhelimen kuuluvuutta sisätiloissa ei saa parantaa omalla toistimella. Suomessa toistinten käyttö ja asennus on sallittu vain matkaviestinverkon operaattoreille.

Toistinten luvaton käyttö aiheuttaa merkittävän häiriöriskin verkon tukiasemien toimintaan. Suomessa toistinten luvaton käyttö on lainvastaista siitä huolimatta, että niitä on saatavilla kaupoista. Viestintävirasto ilmoittaa matkaviestinverkon toistinten luvattomasta käytöstä poliisille.

Langattomien viestimien kuuluvuusongelmien taustalla ovat usein uudet rakennusmateriaalit. Viestintävirasto selvittää yhdessä operaattorien kanssa, kuinka matkaviestinverkkojen peittoa rakennusten sisätiloissa voitaisiin parantaa teknisin ratkaisuin.

Sisätilojen kuuluvuusongelmiin ei ole olemassa pika-apua, joten ongelmatilanteissa käyttäjän tulisi kääntyä oman operaattorinsa puoleen. Operaattoreilta voi tiedustella esimerkiksi mahdollisuutta lisäantennin asentamiseen.

CHINMORE-SG-45

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa