Älä mene tähän huijaukseen

Svea Perinnän nimissä on viikonloppuna lähetetty tietojenkalasteluviestejä, joissa pyydetään kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla Svean www-osoitetta muistuttavaan osoitteeseen.

Svea Perinnällä ei ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa. Viesteissä olevaa linkkiä ei tule klikata eikä viestiin muutoinkaan pidä vastata. Yritys ei pyydä verkkopankkitunnuksia tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Aiemmin samoja huijauksia on liikkunut viranomaistahojen kuten tullin, verottajan sekä muiden luotettaviksi miellettyjen tahojen nimissä yritetään päästä käsiksi ihmisten verkkopankkitunnuksiin.

Viestin sisältö:

Sinulla avoin lasku järjestelemässämme 26.6.2014 lähtien, lain mukaan maksuhäiriömerkintä voidaan merkitä teille huomenna 10.8.2014. Lasku muodostuu maksumuistutuslaskusta 5 euroa + viivästyskulut 3,18 euroa eli yht 8,18 euroa on yhä maksamatta. Voit tarkastella tietojasi ja laskuja perinnän online palvelusta [osoite poistettu]. Terveisin Svea-Perintä.

Mikäli vahinko on jo tapahtunut, kehotamme viipymättä olemaan yhteydessä omaan pankkiin, joka voi sulkea verkkopankkitunnukset sekä ohjeistaa jatkotoimenpiteiden osalta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa