Siirry sisältöön

Hän ei ole Jorma Pesonen – Tunnistatko arvoauton itselleen huijanneen miehen?

Helsingin Takoraudankujalla sijaitsevasta autoliikkeessä tapahtui perjantaina 8.8.2014 noin klo 14 törkeä petos, jonka yhteydessä saatiin koeajoon väriltään musta vuosimallia 2007 oleva Range Rover Sport -katumaasturi.

Range+Rover+edestä

Autoliikkeeseen noin tuli 50-vuotias suomea virolaisittain murtaen puhunut mieshenkilö. Mies halusi koeajoon Range Roverin, jonka myyntihinta on noin 40.000 euroa. Autossa oli kiinnitettynä tilapäiset rekisteritunnukset GK-7870.

Mies oli esittänyt suomalaisen ajokortin nimellä Jorma Pesonen. Ajokortin valokuva vastasi vuokraajaa. Yhteystietoja kysyttäessä mies jätti käyntikortin, jossa Pesosen ammatiksi ilmoitetaan metsästyskonsultti.

kasvokuva+Pesonen

Auto piti palauttaa samana päivänä klo 18 mennessä, mutta autoa ei kuulunut. Miehen ilmoittamasta puhelinnumerosta häntä ei tavoitettu, joten autoliikkeen edustaja teki asiasta poliisille rikosilmoituksen.

Suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että vuokrauksen yhteydessä käytetty ajokortti on väärennetty, sillä Suomessa ei ole rekisteröity ajokortista ilmenevällä syntymäajalla varustettu kalastuskonsultti Jorma Pesosta.

Poliisi pyytää yleisön apua miehen henkilöllisyyden ja olinpaikan selvittämiseksi. Lisäksi poliisi pyytää tietoja kateissa olevan Range Roverin liikkumisesta ja olinpaikasta.

Havainnot valokuvan miehestä ja autosta pyydetään ilmoittamaan virka-aikana Helsingin poliisin puhelinnumeroon 0295475242 ja virka-ajan jälkeen numeroon 0295474080 tai sähköpostilla osoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.