Siirry sisältöön

Kaksikolle kirjattiin lähes tusina rikosta – Isäntä jahtasi traktorivarkaita

Ranualla keskiviikkona 6.8. klo 16.00 poliisi sai Impiöntieltä tehtävän, jonka mukaan henkilöauto on ajanut ulos tieltä ja mennyt katon kautta ympäri.

Matkalla paikalle partiolle tuli tieto, että ulosajopaikan lähistöltä on anastettu maatilalta traktori ja sillä ajetaan pellolla. Poliisin tultua paikalle ulosajaneessa autossa olleet ulkopaikkakuntalaiset 37-vuotias mies ja 21-vuotias nainen olivat ambulanssissa tarkistettavana.

Parivaljakko oli nähty ensin ajamassa ohi maatilasta Posiontiellä. Tovin päästä maatilan pihasta anastettiin traktori, mutta talon isäntä ajoi mopolla traktorin kiinni. Isäntä otti myös karkuun juosseen miehen kiinni ja piteli tätä aloillaan. Myös nainen otettiin kiinni sivullisen toimesta Posiontiellä.

Lapin poliisilaitoksen mukaan mies puhalsi 1.27 promillea ja nainen nollat, mutta molemmat olivat silmin nähden päihtyneen oloisia. Otetut verikokeet selvittänevät nautittujen juomien ja aineiden määrän sekä koostumuksen. Kummallakaan ei ole ajo-oikeutta.

Kaksikon ulos ajama auto osoittautui Oulusta varastetuksi ja auto on kauttaaltaan vaurioitunut ulosajon seurauksena. Maatalon varastoonkin kaksikko oli ehtinyt murtautua ja sieltä oli viety kaksi öljykanisteria. Myös talon toista traktoria oli yritetty anastaa.

Parivaljakko on tuotu Rovaniemen poliisivankilaan tämän rikossarjan selvittelya varten. Tapauksesta kirjattiin rikoksia peräti 11 kappaletta. Listalta löytyy kaksi moottorikulkuneuvon käyttövarkautta, käyttövarkauden yritys, törkeä rattijuopumus, rattijuopumus, kaksi kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta, kaksi huumausaineen käyttörikosta, liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä varkaus.

971358_

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.