Siirry sisältöön

Kaupunki pelkäsi rasistiksi leimautumista – 1 400 lasta joutui seksuaalirikoksen uhreiksi

Pohjois-Englannin Rotherhamin kaupungissa ja sen lähialueilla aasialaistaustaisista miehistä koostuneet jengit syyllistyivät vuosien 1997 - 2013 välillä ainakin 1 400 tytön raiskauksiin ja hyväksikäyttöihin.

YLEn mukaan Britanniassa julkaistu raportti paljastaa, että jengit saivat jatkaa toimintaansa rauhassa, sillä poliisit ja sosiaaliviranomaiset eivät uskaltaneet puuttua tapahtumiin rasisteiksi leimautumisen pelossa.

Nuorimmat raiskausten, pahoinpitelyiden, sieppausten, ihmiskaupan ja uhkailujen kohteiksi joutuneet lapset olivat vasta 11-vuotiaita. Muutamien nuorisotyöntekijöiden raportit asiasta leimattiin kaupungin päättävissä elimissä liioitteluksi.

The Times -sanomalehden uutisoitua asiasta niihin puututtiin. Ensimmäiset tuomiot seksuaalirikoksiin syyllistyneille luettiin vasta syksyllä 2010. Viimeisen vuoden aikana 15 miestä on saanut syytteen tai päätynyt rikostutkintaan.

Laiminlyönneistä ei ole tullut seurauksia viranomaisille. Poliisi on pyytänyt anteeksi seksuaalirikosten uhreilta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Roger Stone erosi tehtävästään.

Cumbria_police_car

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.