Lihastautiliiton kunniamaininta Atrian leikkelepakkauksen helppokäyttöisyydestä

Lihastautiliitto ry on myöntänyt Atria Suomi Oy:n leikkelepakkaukselle kunniamaininnan pakkauksen helposta avattavuudesta ja hyvästä suunnittelusta. Aloite palkinnon myöntämiseen tuli Lihastautiliiton jäseneltä, ALSia sairastavalta Aki Rantaselta.

Lihassairaiden ja muidenkin elämän laatua parantavista innovaatioista tai teoista olisi ehdottomasti paikallaan palkita Atria Suomi Oy heidän uuden leikkelepakkauksensa johdosta.

Perusteluina mainitsen seuraavat:

  • Pakkauksen kannen liuska, josta kansi vetäistään auki, on riittävän kookas, jotta siitä saa otteen huonommallakin motoriikalla ja ilman pinsettiotetta.
  • Kansi aukeaa todella vaivattomasti ja muotoilunsa ansiosta myös sulkeutuu tiiviisti ja helposti.
  • Pakkauksen pohja on riittävän tukeva: vaikka tuotetta on loppuvaiheessa vain pakkauksen toisessa päädyssä, se pitää muotonsa hyvin, jolloin ei ole vaaraa että rasia putoaa otteesta tai tuotteet pääsevät putoamaan rasiasta.

Lihastautiliitto haluaa kunniamaininnalla kiinnittää huomiota siihen, että pienetkin ratkaisut voivat tuoda konkreettista apua ihmisten arkeen. Esteettömyys ja helppokäyttöisyys ovat useasti kiinni ymmärryksestä ja asenteesta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa