Siirry sisältöön

Poliisi varoittaa kylpytynnyreistä – ”Kymmenien tuhansien eurojen rikosvahingot”

Ympäri Suomea asuvien henkilöiden epäillään ostaneen muun muassa erityisen halvoilta vaikuttavia kylpytynnyreitä epärehellisiltä myyjiltä. Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii parhaillaan noin 40 tapausta.

Kylpytynnyreitä on myyty internettiin perustetuilta noin 500 - 600 euron hintaan kotiinkuljetuksella. Kaupaksi on käynyt myös olemattomia tynnyrisaunoja noin 1100 euron hintaan, joitakin peräkärryjä sekä yksi kaivinkoneen kauhanpyörittäjä.

Sivustolla myytävien tavaroiden ainoa maksutapa on ollut tilisiirto, joka pitää suorittaa ennen tavaran toimitusta.
Asianosaiset ovat saaneet yhteyden tuotteiden myyjään ostovaiheessa ja pyrkineet tutustumaan tuotteisiin ennen niiden maksamista.

Tavaran näyttö ei ole myyjän kertomista eri syistä koskaan onnistunut. Tästä huolimatta tuotteita on yritetty hankkia maksamalla myyjän ilmoittamat kauppahinnat tämän tilille. Tilisiirron jälkeen myyjään ei ole enää saatu yhteyttä.

Poliisin esitutkinnan yhteydessä ei ole tavattu yhtään myyntiartikkelia. Kylpytynnyrin hankinta on tullut ostajille valitettavan kalliiksi, sillä rahat ovat menneet ja tynnyri jäi saamatta.

Tutkijoita on hämmästyttänyt se, miten moni ihminen on erehtynyt maksamaan tynnyrikauppiaan tilille useita satoja euroja hyvinkin lyhyen ajan kuluessa. Muutamien viikkojen aikana tapahtuneen olemattoman tavaran kauppaamisesta aiheutuvien rikosvahinkojen pelätään nousevan useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Epäiltyjä on kuulusteltu, kiinniotettu, pidätetty ja vangittu. Tynnyreistä maksettujen rahojen palauttamisessa ostajille ei tulla onnistumaan samalla tavalla.

Poliisi toivoo, että ihmiset käyttäisivät verkko-ostosten tekemiseen sivustoja, joiden luotettavuus olisi jollakin tavoin varmistettavissa. Vähimmäisvaatimuksena voisi pitää, että myyjä pystyisi kertomaan missä myynnissä olevaan tuotteeseen voi tutustua.

PLWTW1900 Vekkuli sivusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a