Siirry sisältöön

Poliisi varoittaa vuokra-asuntohuijauksista

Poliisin tietoon on tullut asuntoilmoituksia, joissa on ulkomailta käsin tarjottu asuntoa vuokralle Suomessa. Ilmoituksen ympärille on kehitelty tarinoita, jossa asunnon haltija on joutunut jostain syystä ulkomaille.

Huijattua on pyydetty hoitamaan vuokraus ulkomaalaisen verkkopalvelimen kautta. Vuokraennakon on myös voinut maksaa palvelun avulla. Ilmoituksissa on käytetty palvelussa jo olevaa tai ollutta tietoa ja kuvia asunnosta.

Usein lisäkysymyksiin vastaajan kieli on ns. google-suomea ja keskustelu halutaan kirjeenvaihdossa vaihtaa englanniksi. Tässä vaiheessa on väläytetty ulkomaista palvelua asunnon vuokrarahojen liikutteluun.

Muutama tärkeä asia, jotka kannattaa huomioida asunnon vuokrauksessa, erityisesi verkosta:

  1. Pyydä päästä katsomaan asuntoa. Älä siirrä rahoja vuokraajalle ennen kuin olet nähnyt asunnon tai varmistunut siitä, että kyseinen asunto on varattu sinulle. Samoin on hyvä varmistua siitä, että kyseisellä henkilöllä todella on oikeus vuokrata asunto eli hän on omistaja tai muutoin käyttää asunnon haltijan oikeutta. Älä usko löperöitä selityksiä huonosta rahatilanteesta, avioerosta yms.
  2. Pyydä aina täyttää kirjallinen vuokrasopimus. Tämä on sekä vuokraajan että vuokranantajan etu. Internetissä on valmiita kaavakkeita tätä varten.
  3. Mikäli epäilykset heräävät, ota yhteyttä poliisiin.

Poliisi korostaa, että mikäli joku tarjoaa asuntoaan vuokralle markkinahintaa alemmalla pyynnöllä, ilman vuokraajan tapaamista ja maksun välitykseen tuntematonta ulkomaista toimijaa voi kyseessä olla huijaus. Menetettyjä rahoja ei todennäköisimmin saa koskaan takaisin.

poliisi_etu1006MN_820_uu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.