Siirry sisältöön

Vanha palomiesten kikka viilentää helteellä

Palomiehet vinkkaavat Ilta-Sanomissa, että kovilla helteillä viilentää vanha palomieskikka. Kädet tai jalat pitää upottaa viileään veteen, pakastaa pyyhe ja laita se hartioille.

Tukala olo helpottuu, kun käsiä pitää kyynärpäitä myöten kymmenisen minuuttia viileässä vedessä. Suomen Palomiesliiton jäsen Ilkka Mustakankaan mukaan käsien ja jalkojen jäähdyttäminen kylmässä vedessä viilentää verenkiertoa. Veri kiertää kehossa ja kehon lämpötila laskee.

Vuoden palomies Seppo Hiltunen neuvoo helteellä ottamaan elämän löysin rantein. Parasta on olla varjossa, pukeutua vaaleisiin ilmaviin vaatteisiin ja juoda jotain suolapitoista.

Me suomalaiset menimme 60-80-asteiseen saunaan ja sitten suihkuun. Jostain kumman syystä sauna auttoi. Tuntuuhan yli 30 asteen helle vilpoisemmalta, kun on ensin ollut 80 asteessa, muistelee Hiltunen aikoja 70-luvulla YK-joukoissa Kyproksen helteissä.

aurinko

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.