Siirry sisältöön

Bulgarialaiset marjanpoimijat jätettiin metsään ilman ruokaa ja juomaa

Tallinnasta saapui laivalla maanantaina 8.9 Suomeen kolmetoista bulgarialaista marjanpoimijaa. Tallinnaan heidät oli kuljetettu Bulgariasta linja-autolla.

Samana päivänä heidät kuljetettiin Helsingistä Etelä-Savoon Heinävedelle metsiin poimimaan marjoja. Marjanpoimijat keräsivät marjoja, jotka tuntematon bulgarialainen mies nouti keskiviikkona. Mies ei ollut tyytyväinen marjojen määrään, joten hän jätti poimijat metsään.

Marjanpoimijoilla ei ollut ruokaa ja juomaa, he kertoivat poliisin kuulusteluissa. Heillä oli yksi pieni teltta ja suurin osa vietti yönsä taivasalla.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä osa marjanpoimijoista lähti hakemaan apua noin 5 km päässä olevasta lähimmästä talosta. Talosta soitettiin poliisille, joka kuljetti marjanpoimijat Varkauden poliisiasemalle lämpimään tarjoten majoituksen, ruokaa ja juomaa.

Asiaa tutkittaessa tuli ilmi viitteitä ihmiskaupasta tai heidät on huijattu Suomeen katteettomilla palkka- ja ylläpitolupauksilla. Marjanpoimijoilla ei ollut tietoa kuka heidät toimitti Helsingistä Heinävedelle.

Marjanpoimijat halusivat palata kotimaahansa. Yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa poliisi järjesteli kyydin Helsinkiin, josta Bulgarian suurlähetystö järjestää kyydin takaisin kotimaahan. Marjanpoimijat olivat iältään 19-60-vuotiaita ja heistä kaksi oli naisia.

Poliisi pyytää havaintoja Heinävedellä Syrjäntien, Kuittuantien ja Malkkilantien alueelta liikkuneista kahdesta ulkomaanrekisterissä olleesta henkilöautosta maanantain ja keskiviikon väliseltä ajalta. Havainnot voi ilmoittaa Varkauden poliisin päivystykseen 0295415268.

IMG_9849

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.