Siirry sisältöön

Jälleen kerran – Muutaman euron tilaus muuttui satojen eurojen tilaukseen

Poliisi varoittaa jälleen nettikauppojen sudenkuopista. Tässä esimerkki naishenkilöstä, joka oli tilannut kosmetiikkatuotteen luottokortilla internetin kautta ja saanut 8 euron arvoisen lähetyksen asianmukaisesti.

Tämän jälkeen alkoi tulla vastaava tuotteita ja oheistuotteita kerran kuussa. Nämä tuotteet olivat huomattavasti kalliimpia yli 100 euron hintaisia. Nainen on yrittänyt peruuttaa tilauksen tuloksetta.

Tässä yksi esimerkki niin monista vastaavista, jotka eivät aina suoranaisesti täytä rikoksen tunnusmerkistöä, mutta ovat yhtä jatkuva riesa siinä missä rikoksen tunnusmerkistön täyttävät nettipetoksetkin, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Poliisi haluaa jälleen kerran muistuttaa kansalaisia siitä, että ennen kuin hyväksyy tilausehdot, on todellakin syytä tutustua niihin. Tässäkin tapauksessa useamman linkin kautta selviää loppujen lopuksi, että hyväksymällä ehdot sitoutuu kestotilaukseen, joka lähetetään tuotteita asiakkaalle kuukausittain ja moninkertaiseen hintaan.

Toki tilauksen saa perua koska tahansa mutta se on käytännössä tehty hyvin vaikeaksi.

Näyttöä rikoksesta ei voida saada ja poliisi kehottaakin tiedottaman asiasta luottokortin myöntäneeseen pankkiin ja valituksen epäasiallisesta toiminnasta voi tehdä kuluttajariitalautakuntaan.  Ulkomaisen yrityksen ollessa kyseessä on asiaan puuttuminen kuitenkin erittäin haasteellista.

Jos, jokin vaikuttaa liian hyvältä tai liian halvalta ollakseen totta se yleensä on myös sitä.  Kysy vaikka poliisilta. Kokemusta on.

poliisi_etu1006MN_820_uu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.