Siirry sisältöön

Kyllästynyt poliisi: Osa rekoista kikkailee voidakseen ajaa vuorokauden ympäri

Oulun poliisi tarkisti tehostetusti viime yönä rahtiautojen ajo- lepoaikojen noudattamista. Ratsia paljasti jälleen, että osa kuljettajista käyttää laittomasti toisten kuljettajien kuljettajakortteja saaden näin näyttämään ajonsa laillisilta.

Tällainen toiminta vaarantaa liikenneturvallisuutta ja asettaa kuljetusyritykset eriarvoiseen asemaan, jonka vuoksi teon seuraamuksena on kuljettajakortin pois otto, sen mahdollinen peruuttaminen, sekä iso sakko.

Kuljettakortti vaihtuu kesken ajon ja näin saadaan ajot näyttämään lailliselta. Voi olla, että siellä kaveri ajaa jopa vuorokauden ympäri samoilla silmillä, ylikonstaapeli Petri Åkerman Oulun poliisista sanoo kyllästyneensä MTV3:lle.

Sen sijaan juuri voimaan tulleen ammattipätevyyslain vaatimus kuljettajakoulutuksesta, sekä siitä annetun kortin mukana pitämisestä on sisäistetty hyvin, eikä valvonnassa ole havaittu puutteita.

Poliisi jatkaa syksyn aikana tehostetusti niin ajo- lepoaikojen, kuin ammattipätevyysvaatimuksenkin valvontaa.

rekkaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.