Lonkero viedään käsistä Saksassa – ”Miksi tätä ei ole tuotu aikaisemmin”

Hartwall avasi torstaina 28.8. tilapäisen lonkerobaarin Berliiniin esitelläkseen suomalaisille rakkaan, mutta muulle maailmalle vielä tuntemattoman juomakategorian.

HKI1952-baarin avajaisiin osallistui arviolta 700 ihmistä. Katu baarin edessä oli käytännössä poikki, kun kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään. Asiakkaat ihmettelivät, että miksi suomalaiset eivät ole vieneet juomaa ulkomaille aiemmin?

Olemme saaneet berliiniläisiltä todella rohkaisevaa palautetta. Viimeistään tämä Berliiniin suuntautunut tunnustelumatkamme on herättänyt meidät. Jos me suomalaiset emme itse lähde rohkeasti ja ennakkoluulottomasti viemään kiinnostavia tuotteitamme maailmalle, ei niitä kukaan isossa mittakaavassa osaa tulla Suomesta hakemaan, toteaa Berliinistä juuri palannut Hartwall Original Long Drinkin tuotepäällikkö Turkka Hirvonen.

Odottamattoman suuren suosion vuoksi Original Long Drink lonkeroa lähti eilen Berliiniin hätäapuna 5 000 lonkerotölkkiä lisää. Baariin varatuista tölkeistä yli puolet nautittiin ensimmäisen viikonlopun aikana.

Hartwallilla seurataan nyt tarkalla korvalla Berliinistä kantautuvaa palautetta. HKI1952-baari rohkeana markkinointipanostuksena on jo nyt poikinut lonkeron laajamittaisen viennin käynnistämiseen vaadittavia verkostoja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa