Mies joi kermalikööriä – Tuomittiin homoudesta vankilaan

Kamerunissa on vuodesta 1972 ollut voimassa laki, joka kieltää ”seksuaaliset suhteet samaa sukupuolta olevien välillä”. Homoseksuaalisuudesta voi joutua jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Asianajaja Michel Togue valottaa brittilehti Mirrorille Kamerunin oikeusjärjestelmää. Togue on puolustanut oikeudessa useita ihmisiä, joita on syytetty homoseksuaalisuudesta.

Harvat jäävät kiinni seksin harrastamisesta samaa sukupuolta olevan kanssa, mutta homoihin ja lesboihin liitetyt stereotypiat riittävät usein syytteiden nostamiseen.

Toguen mukaan erästä miestä syytettiin naisellisista tavoista, kun hän joi Baileys-kermalikööriä. Tuomarin mukaan vain naisen voi kuvitella juovan tätä, joten mies sai tuomion. Todisteena käy myös naiseksi pukeutumineh tai toimiminen sukupuolellensa ”sopimattomassa” ammatissa, kuten parturina.

Monet syytökset ovat homoseksuaalisuudesta ärsyyntyneiden naapureiden, perheenjäsenten tai ex-kumppaniden tekaisemia.

Jos haluaa saada ihmiset kiinni harrastamasta seksiä samaa sukupuolta olevien kanssa, täytyy rikkoa lakia. Poliisi ei kuitenkaan keskity tähän rikokseen, vaan he keskittyvät siihen, että he näkivät kaksi samaa sukupuolta olevaa harrastamassa seksiä, Togue sanoo.

Vuonna 2012 Kamerunin pääkaupungin Katolisen kirkon arkkipiispa Simon-Victor Tonyé Bakot sanoi, että homous on ”häpeällistä, epäkunnioittavaa Jumalan kritiikkiä, sillä Jumala päätti luoda miehen ja naisen”. Kamerunin piispat ovat myös antaneet julkilausuman, jonka mukaan ”homoseksulaalisuus vastustaa ihmisyyttä ja tuhoaa sen”.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa