Mitä ihmettä? – Ihmiset valmiita antamaan lapsensa vastikkeeksi julkisesta nettiyhteydestä

F-Securen sponsoroima Cyber Security Research Instituten viime kesänä järjestämä kenttäkoke selvitti langattomiin yhteyksiin liittyvää tietoturvaa, raportoi The Guardian.

Lontoon vilkkaille alueille avattiin kaikille avoin ja ”ilmainen” Wi-Fi-yhteys saksalaisen SySS-hakkeriryhmän kokoamalla hotspot-laitteella. Tässä testissä selvitettiin kuinka tarkkoja ihmiset ovat käyttäessään julkisia Wi-Fi-yhteyksiä.

Wi-Fi-verkkojen kohdalla kannattaa aina lukea ”pienellä präntätty teksti”, sillä käyttöehtoihin oli lisätty kohta, jossa verkon käyttäjä sitoutui luovuttamaan esikoisensa ikuisiksi ajoiksi F-Securelle. Peräti kuusi henkilöä suostui ehtoihin.

Toisessatestissä havaittiin POP3-sähköpostin käyttäjien kirjautumistietojen näkyvän Wi-Fi-verkossa selkokielisinä. F-Securen mukaan haavoittuvuus on 13 vuotta vanha.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa