Siirry sisältöön

Nainen lateli ”hirveitä asioita” vammaiselle  – Myyjä kieltäytyi palvelemasta

Facebookissa leviää Hyvinkään Robert's Coffeessa työskentelevän Saulin, 20 päivitys, jossa hän kertoo kieltäytyneensä palvelemasta liikuntarajoitteista ja lievästi kehitysvammaista tyttöä solvannutta keski-ikäistä naisasiakasta.

Sauli kirjoittaa olleensa valmistamassa tytön tilausta, kun tyylikäs, aivan tavallinen nainen, ystävättärensä kanssa kehitysvammaisista. Nuori mies ei muista kuulleensa yhtä kamalaa puhetta koskaan.

Sauli kertoo, että hän pyysi kohteliaasti naista lopettamaan ja vastaukseksi sain hymähdyksen ja olkien kohautuksen. Nainen oli hetken hiljaa.

Tuollaisten ei kuuluisi elää.

Vedet nousivat Saulin silmiin, koska hän ei olisi koskaan voinut kuvitella, että kukaan sanoo kenellekään noin päin kasvoja. Tämä samankaltaisten haukkujen ketju jatkui vanhemman naisen toimesta, eikä tyttö saanut puolustustettua itseään.

Kirjoittaja puuttui tilanteeseen ja pyysi uudelleen naista lopettamaan. Seuraavaksi hän auttoi tytön haluamalleen paikalleen kahvilan laidalle paikkaan, josta ei ollut enää näköyhteyttä kassalle. Vanhempi nainen ei noteerannut hetkeä mitenkään ja esitti tilauksensa.

Kasattuani itseni vaadin naista pyytämään edelliseltä asiakkaalta sanojaan anteeksi. Annoin hänelle mahdollisuuden saada minulta asiallista palvelua, mutta vanhemman naisen sanaton välinpitämättömyys johti minun päätökseeni. Hän tuijotti minua kysyvästi kuin odottaen tilaustaan, ja toistin toiveeni anteeksipyynnöstä.

Anteeksipyyntöä ei kuulunut, joten Sauli kieltäyi palvelemasta naista. Sitten oltiinkin kuin Cheekin keikalla Stadionilla: "Sokka irti" ja "Eksä tiedä kuka mä luulen olevani".

Sain uhkauksen potkuista ja olin hänen sanojensa mukaan "paska asiakaspalvelija, koska en tee työtäni". Itse koin kuitenkin olevani oikeassa ja seisoin ylpeänä päätökseni takana, vaikka hän ja ehkä joku muukin oli siitä eri mieltä. Naisen ystävätär yritti rauhoitella haukkujaani siinä kuitenkaan onnistumatta.

Asiakaspalvelijarooli murtui tässä vaiheessa ja hän sanoi, että "Painu v*******". Nainen ystävättärensä kera poistui tuohtuneena paikalta ja jätti jälkeensä vihaiset sanat.

Muistakaa puolustaa niitä, jotka eivät siihen itse kykene. Oli se sitten bussipysäkillä kiusattu lapsi, vanhus kirjastossa tai miehiin päin oleva naapurin Jukka-Pekka. Jonain päivänä sinäkin tarvitset puolustajaa.

Julkaisu käyttäjältä Sauli Fay.

Kahvia niiskuneitikupissa.

5 thoughts on “Nainen lateli ”hirveitä asioita” vammaiselle  – Myyjä kieltäytyi palvelemasta

 1. Seniori Olavi

  Opettavainen tilanne, joka meni ihan oikein.
  Tässä huonokäytöksinen asiakas oli ihan väärässä ja myyjä oikeassa.

  Vastaa
 2. Juha Heinänen

  Teit täysin oikein ja mielestäni tuollaisen käytöksen vuoksi ei tuollaista ihmistä tulsi palvella missään liikkeessä! Kaikki jotka törmäävät tuollaiseen käytökseen: KIELTÄYTYKÄÄ palvelemasta niin oppivat itse metsästämään ja keräämään puolukoita henkensä pitimiksi...

  Vastaa
 3. Päivitysilmoitus: Robert’s Coffee: Työntekijä oikealla asialla puolustaessaan vammaista - Pietar.in

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.