Siirry sisältöön

Nyt syntyi kohu – 6 000 e/kk tienaava yksinhuoltaja avautuu Hesarissa

Helsingin Sanomat julkaisi tällä viikolla poikkeuksellisesti nimimerkillä "turhautuneen ja väsyneen äidin" kirjoituksen, joka on herättänyt vilkasta keskustelua.

Nainen on kahden päiväkoti-ikäisen lapsen yksinhuoltaja, koska hän on eronnut mielenterveysongelmaisesta miehestään lapsien turvallisuuden takia. Lasteni isä sai myöhemmin apua, mutta muille ei ollut tukea tarjolla.

Kerrostalossa omistusasunnossa asuvan naisen kuukausiansiot on hieman yli 6 000 euroa ja hänellä on autoetu. Elatusmaksusopimuksessa lastenvalvoja ehdotti 130 euroa lasta kohden. Lisäksi hän saa yksinhuoltajien korotettua lapsilisää.

Lainaa tämä yh-äiti lyhentää lainaa parhaan mukaan. Noin puolet palkasta jää käteen. Nainen maksaa lasten päiväkotimaksut täysinä ilman alennuksia. Hän ei pärjäisi ilman äitiään, joka auttaa lasten hoidossa korvauksetta lähes päivittäin.

Työssäkäyvät yksinhuoltajat tarvitsisivat edullista tai ilmaista lasten- ja/tai kodinhoitoapuaYksinhuoltajien etuja on valvottava, vaikka varsinkin yksinhuoltajanaiset usein vaikenevat ja yrittävät pärjätä ilman suurta meteliä jaksamisestaan.

Kirjoitus on aiheuttanut jopa vihaa nettikeskusteluissa. Monet keskustelijat ihmettelevät, että miten noin paljon tienaava ilkeää valittaa rahatilanteesta. Monet yksinhuoltajat tienaavat paljon vähemmän, eikä apuna ole ketään.

raha

1 thought on “Nyt syntyi kohu – 6 000 e/kk tienaava yksinhuoltaja avautuu Hesarissa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.