Siirry sisältöön

Poliisi: Uusien autojen omistajat eivät aina tajua tätä

Lounaisen Suomen aamuliikennettä ovat kiusanneet sakeat sumutja näkyvyyttä on paikoitellen ollut vain joitakin kymmeniä metrejä. Lähes olemattomasta näkyvyydestä huolimatta jotkut autot seikkailevat liikenteessä takavalot pimeänä.

autoihin on asennettu päiväajovalot, jolloin autossa palavat normaalisti valot ainoastaan etupäässä ja valoautomatiikka huolehtii ajovalojen sytyttämisestä silloin, kun valaistusolosuhteet sitä edellyttävät.

Sumussa valaistusolosuhteet eivät välttämättä muutu niin hämäriksi, että automatiikka huolehtisi ajovalojen sytyttämisestä. Ajovalojen syttyessä syttyvät myös takavalot, tiedottaa Lounais-Suomen poliisilaitos.

Autojen tekniikka kehittyy koko ajan ja helpottaa kuljettajaa. Tekniikkaan ja sen ominaisuuksiin on kuitenkin syytä tutustua etukäteen, sillä kaikista apulaitteista huolimatta kuljettaja on vastuussa ajamisesta ja siitä, että autossa on kulloinkin käytössä säännösten mukaiset valot.

cnpca10356-vi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.