Siirry sisältöön

Poliisilta vakava viesti autoilijoille – Moottoritiellä useta kertoja väärään suuntaan

Pohjanmaan poliisilaitos on huolissaan suurien ylinopeuksien ja välinpitämättömän liikennekäyttäytymisen lisääntymistä. Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet alkuvuoden aikana heinäkuun loppuun mennessä 15 %.

Myös Vaasan seudulla moottoritiellä ilmenneet tapahtumat huolestuttavat poliisia. Kesän ja syksyn aikana moottoritiellä on useta kertoja ajettu väärään suuntaan. Toistaiseksi on selvitty ilman suurempia onnettomuuksia.

Tilanteista on selvitty osittain muiden moottoritietä käyttäneiden kuljettajien valppauden ansiosta ja osittain hyvällä tuurilla. Tapauksissa poliisi määrää kuljettajan ajokieltoon ja tutkii asian pääsääntöisesti törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos.

Poliisi ja ELY- keskus ovat alkaneet lisätä moottoritien ramppeihin ajokaistanuolia sallittuihin ajosuuntiin. Tällä tavoin pyritään varmistamaan se, että tienkäyttäjät eivät tahattomasti aja moottoritietä väärään suuntaan.

moottoritie

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.