Siirry sisältöön

Ruotsin poliisi varoittaa uudesta huijauksesta pankkiautomaatilla

Ruotsissa on tänä vuonna raportoitu pankkiautomaateilla useita ”card trapping” -huijaustapauksia, kertoo Aftonbladet.

Huijauksessa kortti jää automaatin sisään, kun uhri on nostanut rahaa. Automaatin näytölle tulee tämän jälkeen viesti teknisestä virheestä. Huijarit näkevät minikameroilla pin-koodin ja huijari onkii kortin pois automaatista.

On erilaisia tekniikoita, kuinka koodi napataan. Se voidaan tehdä joko kameralla tai sitten joku seisoo yksinkertaisesti olkapään takana ja katsoo, kun pin-koodi näppäillään, Anders Olofsson Ruotsin poliisin kansallisessa petoskeskuksesta sanoo Aftonbladetille.

Huijausmetodi on erityisen vaarallinen, koska rikolliset saavat sekä kortin tiedot että itse kortin. Olofssonin mukaan rikolliset voivat tehdä suuren määrän nostoja maksimisummalla. Korttitiedot voidaan myös myydä toiselle puolelle maailmaa.

Kuva 1. Automaatti alkuperäisenä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.