Kassa havaitsi: Vanhuksella maksatettiin ison joukon ostot - Pietar.in
Siirry sisältöön

Kassa havaitsi: Vanhuksella maksatettiin ison joukon ostot

Tiistaina Hämeen poliisi tiedotti tapauksesta, jossa kaksi naista oli vienyt kolmen vuoden ajan 80-vuotiaan miehen rahoja ulosottomiehen apureiksi tekeytyen. Juttelemaan pysähtynyt mies auttoi vanhusta tekemään rikosilmoituksen.

Tämä tarina on nostanut esille monia muita vastaavia juttuja. Ikäihmisten palveluita välittävän Palvelusantran toiminnanjohtaja Pirjo Nieminen sanoo Ylelle, että hiljakkoin Lahdessa marketin kassa alkoi kiinnittää huomiota erään vanhuksen ostosreissuun.

Vanhuksen seurassa oli kassalla aina paljon väkeä. Vanhus maksoi aina ostokset, vaikka ne eivät olleet sellaisia tavaroita, mitä tämä vanhus olisi itse ostanut. Kaupan kassa otti yhteyttä Niemiseen asian tiimoilta.

Ihmisten auttaminen on somen kautta ryöpsähtänyt, joten soittoja tulee paljonVanhusten tarvitsemaa apua kannattaisi kanavoida esimerkiksi pysyvien avustusjärjestöjen kautta, toivoo Nieminen.

Tämmöisillä vapaaehtoistyötä tekevillä on hyvät kontaktit, seurakunnilla ja toki ihan tällä julkisella puolella sekä Palvelusantralla.

kassakone

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a