Järkyttävä kuva leviää netissä – Kertoo ikävän tilanteen vanhustenhoidon tilasta

Vanhustenhoidon tilanne on Suomessa surkeassa tilassa. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry:n selvityksen mukaan asiakkaan on mahdotonta saada tarpeitaan vastaavaa palvelua, kun hänen luona ollaan 10 minuuttia suunnitellun 30 minuutin sijaan.

Superin mukaan vanhuksia ei voi jättää pärjäämään oman onnensa nojaan, vaan kunnan tulee osoittaa riittävät resurssit eettisesti päivänvaloa kestävän kotihoidon toteuttamiseksi. Vallalla oleva käytäntö on riski asiakkaan turvallisuudelle ja eettisesti väärin.

Kotihoito ei ole kaikille oikea hoitopaikka, eikä se voi jatkossakaan korvata ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Facebookissa leviää julkaisu, joka osoittaa tämän hyvin.

Julkaisu käyttäjältä Hanna Loves.Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa