Kokoomuksen kansanedustaja: 8000 euroa kuukaudessa on liian pieni palkka

Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn uudessa kirjassa Kuka hullu haluaa poliitikoksi arvioidaan kansanedustajien palkaksi kulukorvauksineen on noin 8 000 euroa, kertoo Ilta-Sanomat. Kaikille tämä ei riitä.

Kokoomuksen kansanedustajan Sampsa Katajan mukaan kansanedustajan palkka on liian pieni ”valtakunnan parhaille kyvyille”. Kirjan tekijöiden mukaan Kataja sanoi ”useaan kertaan”, että hänen kaltaiselleen juristille korvaus ei ole kilpailukykyinen.

Katajan mukaan palkkaukseen kuuluisi vaikuttaa myös työnsä vuoksi yksityisyytensä menettäminen. Hän sanoo kirjassa menettäneensä taloudellisesti aika lailla.

Kataja valittiin eduskuntaan vuonna 2007, jolloin hänellä oli kuva, että kansanedustajana olisin jotain. Aika nopeasti kuulemma paljastui se konkretia.

Asianajajana minulla oli iso työhuone torinäkymillä, Ilja Repinin taulu seinällä, iso nahkatuoli. Kun tulin eduskuntaan, vahtimestari tuli näyttämään, missä työhuoneeni on. Luulin, että nyt kuljetaan jonkin varastokellarin läpi. Mutta sitten vahtimestari avasi oven. Ei se ollutkaan paperivarasto, vaan minun työhuoneeni. Just ja just näki taivasta sieltä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa