Talo 25 metriä väärässä paikassa – Rakentajia uhkaa 153 000 euron sakko

Kirkkonummen Kylmälässä sijaitseva omakotitalon sivuasunto on aiheuttanut harvinaisen pitkän oikeusriidan, kertoo Helsingin uutiset. Asukkaat hakivat lupaa omakotitalon sivuasuntoon kymmenisen vuotta sitten.

Rakennussääntöjen mukaan sivuasunnon pitää sijaita samassa pihapiirissä päätalon kanssa, korkeintaan 50 metrin päässä. Sivuasunto rakennettiin kuitenkin 75 metrin päähän, joka sijaitsee lohkomisten jälkeen eri tontilla kuin pääasunto, ja kiinteistöillä on eri omistajat.Kolme vuotta sitten rakennuslautakunta määräsi omistajille uhkasakon, jossa vaadittiin luvattoman rakennuksen purkamista ja ympäristön siistimistä. Uhkasakkoon oli määrätty normaalin käytännön mukaan ensin peruserä, johon tulee kuukausittain lisäerät ellei määräystä noudateta.

Sakon yhteissumma on 153 000 euroa, joka jakaantuu kahdelle henkilölle. Ympäristö-ja rakennuslautakunta käsittelee sakkotuomioasiaa tiistaina. Jos lautakunta määrää sakon ja rahat menevät valtiolle. Jos omistataja ei pura taloa, kunta tekee sen.

vasara

Talo 25 metriä väärässä paikassa – Rakentajia uhkaa 153 000 euron sakko

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun