10-vuotias hakattiin koulussa – Poliisi toivoo malttia keskusteluun

Kuopiolaisella alakoululla helmikuun alussa vanhemmat oppilaat pahoinpitelivät 10-vuotiaan tytön. Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.Poliisin mukaan keskustelu on osin mennyt asiattomaksi ja alatyyliseksi. Keskusteluissa on esitetty loukkaavia vihjauksia asiaan liittyvistä henkilöistä. Myös täysin sivulliset henkilöt ovat halunneet tehdä rikosilmoituksen luettuaan pahoinpitelystä.

Pahoinpitelystä on kirjattu rikosilmoitus, jonka johdosta poliisi on suorittanut asiassa puhutteluja yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa. Puhutteluissa on ollut läsnä myös alaikäisten lasten huoltajat.

Asian tutkinta on puhuttelujen jälkeen päätetty, koska rikollisesta teosta epäillyt ovat alle 15-vuotiaita ja eivätkä he siten ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi muistuttaa, että yleisellä tasolla hyvät käytöstavat tulisi muistaa myös internetissä käytävissä keskusteluissa.

Asia on loppuunkäsittely poliisin ja koulun taholta. Tapaus on saatu selvitettyä tarvittavilta osin ja asianosaisilla ei ole asiassa vaatimuksia.

Tapauksen ympärillä vellova keskustelu nostaa kuitenkin asiaa uudestaan esille ja se ei ole tapaukseen liittyvien lasten edun mukaista. Poliisi toivoo, että keskustelu asian ympärillä rauhoittuisi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa