Avustaja päästi pyörätuolista irti - Näin pahasti kävi - Pietar.in
Siirry sisältöön

Avustaja päästi pyörätuolista irti – Näin pahasti kävi

Helsingin keskustassa huhtikuussa 2013 38-vuotias henkilökohtainen avustaja oli ulkoilemassa avustettavan, pyörätuolissa olevan miehen kanssa.Kaksi ja puoli vuotta miehen avustajana ollut nainen päästi avustettavan pyörätuolista tahallisesti irti. Pyörätuoli kaatui useamman kymmenen metrin matkan jälkeen vasemmalle kyljelleen jalkakäytävälle ja miehen solisluu murtui sekä hänelle tuli hammasvamma.

Nainen itse kertoi huhtikuun lopulla Helsingin käräjäoikeudessa, että hän jäi ajatuksiinsa ja havahtui kaatumiseen. Naisen mukaan hän oli sopinut miehen kanssa siitä, että tämä ajaa itse alas katua. Hän oli myös varoitellut miestä.

Myös miehen aiemmat avustajat kertoivat, että mies pyrkii itsenäisyyteen, mutta avustajan tulee pysytellä hänen vierellään. Edunvalvojan mukaan mies on täysin avun varassa ja hänen tuolistaan ei saa päästää irti.

Käräjäoikeuden mukaan avustaja on laiminlyönyt työnsä tahallisesti. Käräjäoikeus tuomitsi naisen pahoinpitelystä 60 päiväsakkoon eli yhteensä 840 euron korvauksiin. Naisen tuli myös maksaa miehelle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 1000 euroa. Lisäksi nainen velvoitettiin korvaamaan oikeudenkäyntikulut ja miehen asianajajan kustannukset.

fceaf5681a72_sf_4

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a