Gymnaestradan voimistelijoiden ruoasta kohu – Valmistetaan Virossa

Helsingin Messukeskuksessa huomenna päättyvä Gymnaestrada-voimistelutapahtuma on joutunut rankan arvostelun kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Syynä on ollut 17 000 ulkomaalaiselle voimistelijalle tarjoiltava ateria.Facebook-kuvassa julkaistu ateria sisältää kolme perunaa ja viisi lihapullaa, viipaleen leipää, vettä ja jäätelöpuikon. 14 euron aterian tuottaa Fazerin pitopalveluyhtiö.

Tässä on kyse väärinkäsityksestä. Olemme annostelleet valmiiksi keskivertoannoksen. Voimistelijat voivat ottaa lisää ruokaa halutessaan. Nälkää meillä ei tarvitse nähdä, järjestäjätahon pääsihteeri Maria Laakso sanoo Uudelle Suomelle.

Suomalaisille osallistujille kerrottiin etukäteen, että he voivat syödä halvemmalla muualla. Laakson mukaan ulkomaalaisille paikan päällä tarjoiltava ateria on helpompi vaihtoehto.

Osallistuvien voimisteluliittojen edustajat ovat antaneet vain hyvää palautetta aamiaisista ja lounaista, Laakso kertoo.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205533891964389&set=a.10200424048981508.1073741825.1164670215&type=1/” width=”550″/]

Maaseudun Tulevaisuus puolestaan uutisoi, että Fazerin tarjoaman lounaan kotimaisuusaste on 50 prosenttia. Ruoka valmistetaan Fazerin keittiössä Tallinnassa. Liha- ja maitotuotteet ovat suomalaisia ja virolaisia.

Eikö meillä todellakaan olisi ollut resursseja ja varoja tällä puolella Itämerta? Joukkoruokailu on Suomen vahvuus, joten tämänkin olisi pitänyt onnistua kotimaisin voimin, kertoo MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa