Rappukäytävässä liukastunut vaati korvauksia – Saikin itse laskun

Jyväskylän Haapaniemessä maaliskuussa 2014 22-vuotias mies kaatui kerrostalon rappukäytävässä. Mies sai aivotärähdyksen ja hänen kyynärvartensa sekä polvensa kipeytyivät.Mies syytti kaatumisesta pesun jäljiltä märkää ja liukasta lattiaa, josta ei varoitettu. Keskisuomalaisen mukaan mies vaati vakuutusyhtiöltä korvauksia kivusta ja särystä 600 euroa, rikkoutuneesta tietokoneesta 410 euroa sekä sairaanhoitoon liittyvistä kuluista 70 euroa.

Vakuutusyhtiön mukaan kysymyksessä oli tavanomainen viikkosiivous, jossa portaat ja lattia pyyhittiin nihkeällä rätillä. Mies oli vakuutusyhtiön mukaan havainnut siistijän ja väitetyn märkyyden. Lisäksi mies otti juoksuaskelia ennen kaatumistaan.

Keski-Suomen käräjäoikeus käsitteli asiaa ja totesi, ettei kaatuminen aiheutunut siivouksesta tai siitä ettei liukkaudesta erikseen varoitettu. Oikeus katsoi, että mies oli juossut portaita alaspäin ja oman kertomuksensa mukaan puhunut samanaikaisesti puhelimessa.

Koska mies hävisi jutun, velvoitettiin hänet korvaamaan vakuutusyhtiön liki 3 500 euron oikeudenkäyntikulut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa