Säästä polttoaineessa satasia – Suomalaiskeksintö auttaa

ST1:n tiedotteen mukaan Suomessa noin 700.000 vanhaa bensiinikäyttöistä autoa on mahdollista muuntaa myös kotimaista etanolia käyttäviksi flexifuel-autoiksi.Tamperelaisen StepOne Tech Oy:n kehittämä eFlexFuel on ensimmäinen etanolimuunnossarja, joka täyttää vaaditut Euro 3 -päästönormit. Tämän ansiosta auton tankkiin voi laittaa niin bensiiniä, korkeaseosetanolia kuin mitä tahansa niiden sekoitustakin.

Autosta riippuen eFlexFuel-muunnossarjan hinta asennuksineen on vajaasta 400 eurosta 600 euroon. Keskimääräisellä ajokertymällä se maksaa itsensä takaisin säästettyinä polttoainekuluina noin vuodessa.

Etanoliautoilussa yhdistyy monta myönteistä asiaa niin yksittäisen autoilijan kuin koko Suomenkin kannalta: pienempien polttoainekulujen ja ympäristöhyötyjen lisäksi se tukee kotimaista osaamista ja työtä, toteaa St1:n markkinointijohtaja Harri Tuomaala.

P1010725

Säästä polttoaineessa satasia – Suomalaiskeksintö auttaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun