Tabletti ladattiin huollossa – Asiakkaalle 50 euron lasku

Kuluttaja-lehti kertoo Ratkaisuja riitoihin -palstalla, että asiakas vei tablettitietokoneensa takuuhuoltoon, kun laite lakkasi käynnistymästä.Huollossa todettiin, että tabletin akku oli tyhjentynyt ja se käynnistyi lataamisen jälkeen. Asiakkaalta veloitettiin huollosta 50 euroa.

Kuluttaja vaati kaupan purkua ja askun mitätöimistä. Kuluttajariitalautakuntakin lopulta käsitteli asiaa.

Myyjä saa periä takuuhuollossakin kohtuullisen tarkastusmaksun, jos käy ilmi, että vika johtuu takuun ulkopuolella olevasta asiasta. Asiakkaan laitteessa ei ollut vikaa. Asiakkaalla ei ollut oikeutta kaupan purkuun, ja huoltomaksukin piti maksaa, toteaa kuluttajariitalautakunta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa