Uusavuttomille ilouutinen – Pohjaanpalamaton maito kauppoihin

Valio tuo tänään maanantaina markkinoille uudenlaisen maitojuoman, joka ei pala kattilassa pohjaan. Kyseessä on maailman ensimmäinen pohjaanpalamaton maito.Kiehu nimeä kantavan maidon maussa ei havaitse kylmänä eroa, mutta sekestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin.

Maitopohjaista ruokaa ei näin ollen tarvitse sekoittaa ja vahtia koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen.

Valio on saanut pohjaan palamattomuuden aikaiseksi säätämällä maidossa olevan heran ja kaseiinin määrää. Keksinnölle on haettu patentti ja sille povataan kansainvälistä menestystä.

Me Valion tuotekehityksessä olemme historiamme aikana oppineet yhtä jos toista maidosta ja sen ainesosista. Tuotekehityksessä yhdistämme olemassa olevaa tietoa uusiin tutkimustuloksiin ja teknologioihin. Tutkiessamme uutta heraproteiinien suodatusteknologiaa ajattelimme, että heran poistaminen maidosta saattaisi auttaa maidon palamisongelmaan – heraproteiinin lämpöherkkyys oli tunnettu tosiasia. Oletus osoittautui oikeaksi, Valion tuotekehityspäällikkö Tiina Hämäläinen kertoo.

kiehu

Uusavuttomille ilouutinen – Pohjaanpalamaton maito kauppoihin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun