21-vuotiaan ”tyhmä idea” – Työkaverin alta tuolin vetäminen maksoi yli 20 000 euroa

Lokakuussa 2013 autonkuljettajina työskennelleet miehet olivat kahvilassa, kun 21-vuotias yllättäen veti tuolin työkaverinsa alta. 110-kiloinen uhri mies putosi kovalle kivilattialle takapuolelleen.MTV3:n mukaan mies päätyi lopulta selkäleikkaukseen välilevytyrän takia. Asiaa käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa, jossa 21-vuotias myönsi tekonsa tyhmäksi ideaksi.

Oikeus langetti 21-vuotiaalle 30 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa 960 euroa. Lisäksi hänen on maksettava 5 000 euroa kivusta ja särystä sekä vähän yli 5 000 euroa leikkauskuluista. Hänen on myös maksettava ansionmenetyksestä 7 500 euroa. Oikeudenkäyntikuluja uhrille kertyi paljon lääketieteellistä selvitystä sisältäneessä jutussa hieman yli 5 000 euroa.

Yhteensä 21-vuotiaalle kertyi tuolin vetämisestä maksettavaa 23738 euroa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa