<

Ostaja pesi omakotitalon painepesurilla pilalle – Vaati käräjillä myyjältä 300000 euroa

Pääkaupunkiseudulta yli 370 000 euroa maksaneen omakotitalon ostanut mies pesi painepesurilla kalkkitiilivuoratun talon ulkoseinissä olleet pari tummaa läikkää.Muutaman kuukauden kuluttua ostaja haistoi oudon hajun, sillä vesi oli kastellut tiilivuorauksen ja imeytynyt eristeisiin, joissa käynnistyi mikrobikasvusto. Ilta-Sanomien mukaan ostajan oli muutettava terveydellisistä syistä talosta.

Vajaa vuosi kaupanteosta ostaja käynnisti oikeusprosessin kaupan purkamiseksi. HHän vaati myyjää palauttamaan kauppahinnan tai 241 000 euroa korjauskuluja. Ostaja vaati myyjältä lisäksi 43 000 euron selvittely- ja asianajokustannuksia.

Myyjä kiisti löytyneet virheet eikä löytänyt perusteita kaupan purkuun. Myyjä oli kertonut ostajalle talon koko historian 15 vuotta sitten paljastuneita kosteusvaurioita myöten. Myyjän perhe oli tyytyväinen kotiinsa.

Asiantuntijan mukaan painepesurin paine ajaa veden sekä tiilisaumojen että huokoisen tiilin kautta eristeeseen.

Espoon käräjäoikeus katsoi, että kosteus- ja hajuvauriot ilmestyivät taloon vasta uuden omistajan aikana. Käräjäoikeus löysi talosta noin 10000 eurosta edestä virheitä, mutta se ei oikeuttanut kauppahinnan palauttamiseen.

Painepesurin käytöstä tuli noin 241 000 euron remonttikustannukset. Ostaja joutuu maksamaan vastapuolen noin 80 000 euron asianajo- ja selvittelykulut.

laki

Ostaja pesi omakotitalon painepesurilla pilalle – Vaati käräjillä myyjältä 300000 euroa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun